Tüp bebek tedavisinin başarısı anne adayının ürettiği yumurta sayısına bağlıdır. Bu sebeple yumurta sayısını artırmak için ilaç tedavisi ile uyarma işlemi yapılır. Bu ilaç tedavisi yaklaşık 8 yada 10 gün sürer. Bu süreç boyunca doktor annenin yumurtalıklarının gelişimini takip etmek için gerekiyorsa kandaki hormon düzeyini kontrol eder ve ultrasonografi uygular.
Bu tedavi ile anne adayında mümkün olduğunca fazla yumurtanın büyümesi sağlanır. Ardından yumurtaların toplanması işlemine geçilir. Bu işlem için anneyi rahatlatmak için genel anestezi uygulanabilir. Toplanan yumurtalar embryolog tarafından kontrolden geçirilir, seçilen yumurtaların döllendirilmesi sağlanır. Son aşama olan embriyo transferi işlemini gerçekleştirmek için, anne adayından hafif idrara sıkışık olması istenir.
Transfer işlemi için embriyo ile yüklenmiş olan bir katater, vajenden ve rahim ağzından geçirilerek, embryolar rahim içerisine yerleştirilir. Embriyo rahim içerisine yerleştirildikten sonra normal gebelik süreci başlatılmış olur.